Lilla diamant med tre sverd fra monumentet fra Hafrsfjord

After movie fra årets Fabelaktige Fredag Rogaland:

 

Vi ønsket å skape en møteplass på Fiskepiren der behov og muligheter møtes, til fellesskap og inkludering i arbeidsmarkedet! Takk til alle som kom og gjorde dette mulig!

På Fabelaktig Fredag for næringslivet ville vi inspirere og hylle de som faktisk skaper muligheter for arbeidsinkludering: vårt lokale næringsliv! Veldig mange bedrifter, store som små i ulike bransjer- ledere og enkelpersoner gjør dette viktige arbeidet mulig. Av alle gode samarbeidspartnerne, ble tre som utmerket seg valgt ut, etter nominasjonsrunde og juryvurdering.

GRATULERER TIL ÅRETS TRE PRISVINNERE!!!

Siri Øksnevad Olsen, senterleder Jærhagen kjøpesenter vant prisen ÅRETS DIAMANT for sitt enestående inkluderingsarbeid!

Hun jobber aktivt for å gi andre muligheter, gjenneom samarbeid med lokale  organisasjoner og bedrifter for å skape arbeidsplasser til mennesker med ulike behov. Siri har vist en ekstraordinær dedikasjon til jobben sin som senterleder, og har bidratt sterkt til et inkluderende miljø på Jærhagen kjøpesenter.

MatvareExpressen AS avdeling Sandnes vant prisen for ÅRETS UT AV BOKSEN  for sitt løsningsorienterte arbeid!

MatvareExpressen samarbeider tett med lokale tiltaksarrangører. De bidrar med inkludering via arbeidspraksis og ansettelser. De er på tilbudssiden, og ser etter løsninger og tilpasninger for den enkelte jobbsøker- deriblandt deltakere som ikke fyller kravene innen ordinært arbeidsliv.

IKM Gruppen AS ble vinner av ÅRETS INKLUDERINGSBEDRIFT for sitt innovative arbeid!

IKM Gruppen har i mange år tatt et særskilt anvar for å inkludere fra utenforskap til jobb, også i Rogaland. Selskapet vedtok høsten 2023 en instilling på konsernledernivå om inkludering av unge i alderen 18-30 år, med eller uten fagbrev, til fast jobb. Prosjektet Fornybar er et kvalifisering- og inkluderingsprosjekt som utdanner unge til faste jobber innen fornybar energi. Dette førte til at samtlige 10 deltakere fikk fast jobb gjennom prosjektet høsten 2023.

 

 

Det var Fabelaktig Formiddag for jobbsøkere kl.10-14 og  Fabelaktig Fredag er for næringslivet kl. 15-19.30.

FABELAKTIG FORMIDDAG FOR JOBBSØKERE KL. 10-12:                         

Utendørsportrett bilde av Mariann Secher, med blå himmel og urban bakgrunn.Særegenhet som superpower

Mariann Secher er en erfaren representant av brukerstemmen, og har lang erfaring som både kurs og foredragsholder. Gjennom rollene som styreleder i Bipolarforeningen Norge, og som gründeren av Mental HMS, er hun opptatt av å bidra til større åpenhet og økt kunnskap rundt psykisk helse. Gjennom foredraget "Særegenhet som superpower" vil hun utfordre og inspirere oss, til å tenke nytt rundt det vi ser på som styrker og svakheter, i oss selv og andre.

 

Svart hvitt profilbilde av en smilende Liv Merete Mortensen med langt mørkt hår.

Selvbilde og  mestringstro

Liv Merete Mortensen er jobbkonsulent og mental trener. På formiddagen skal Liv Merete inspirere gjennom foredrag om hvordan du kan bygge opp eget selvbilde, for å få mer tro på deg selv og egne ferdigheter i jobbsøkingsprosessen.                                                                                                                                                                                   

             

Det finnes alltid en vei tilbakeBilde av Carl Nicolaysen  som held foredrag.

Carl Nicolaysen har vært spilleavhengig i over 20 år. "Jeg hadde aldri trodd at en med min historie skulle få en ny mulighet i arbeidslivet". I foredraget "Det finnes alltid en vei tilbake" tar han oss med på en spennende reise fra utenforskap til arbeidsliv, om hvordan han gikk fra å være en "belastning" til å bli en ressurs.

Profilbilde i duse farger av av smilende Unn Therese Omdal.Stressmestring

Unn Therese Omdal: er forfatter, foredragsholder og jobbkonsulent på AKS Kompetanse AS i Egersund.  Hun har de siste årene holdt en rekke foredrag om temaer tilknyttet stressmestring, mindfulness og indre ro. På Fabelaktig Formiddag vil hun snakke om hva som kan skape stress hos hver og en av oss, og gi tips til gode verktøy for hvordan vi kan håndtere det og få mer indre ro.           

KL. 12-14  ER DET JOBBMESSE FOR JOBBSØKERE:  MULIGHETENES MARKED!

Påmeldingsknapp for Næringslivet til Fabelaktig Fredag Rogaland 31. mai  2024.PROGRAM FABELAKTIG FREDAG FOR NÆRINGSLIVET KL. 15-19.30:

Artist Olav Larsen i svart hvitt portrett utendørs, foran gammel tredør.

I snart 20 år har Olav Larsen servert hjemmesnekra country til Rogaland og omegn. Olav Larsen er tradisjonalist i ordets rette forstand. På ingen måte prøver han å finne opp kruttet på ny. Her dreier det seg om en ektefølt kjærlighet til americana-, singer/ songwriter- og countrymusikk. 31.mai kommer Olav Larsen til Fabelaktig Fredag på Fiskepiren og spiller et knippe av sine prisvinnende låter.

Når hull blir gullUtendørsportrett bilde av Mariann Secher, med blå himmel og urban bakgrunn.

Mariann Secher har lang erfaring som både kurs og foredragsholder. Gjennom rollene som styreleder i Bipolarforeningen Norge, og som gründeren av Mental HMS, er hun opptatt av å bidra til større åpenhet gjennom økt kunnskap rundt psykisk helse. Gjennom foredraget "Når hull blir gull" vil hun utfordre og inspirere oss, til å tenke nytt rundt det vi ser på som styrker og svakheter, i oss selv og andre.

 

Alle fortjener en ny mulighetBildet viser Carl Nicolaysen som holder et foredrag.

"Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag om jeg ikke hadde truffet arbeidsgivere som var villig til å gi meg en ny mulighet". 

Carl Nicolaysens foredrag handler om hans liv som spilleavhengig og notorisk svindler, om hvordan det å miste alt ble starten på en vei ut av et liv i ruiner. I dag jobber han blandt annet som prosjektmedarbeider med Varodd sitt GAME ON – prosjekt, og brenner for at alle skal få muligheten til å vise hva de kan.

Inkludering som samfunnsansvarPortrettbilde utendørs av en smilende Tore Christensen.

Tore Christiansen: Gründer, filantrop, styreleder og konsernsjef for SFF Gruppen, samt hovedaksjonær og styreleder i Stavanger Oilers- har vist at han tar utenforskap på alvor og  vil holde foredrag for næringslivet på  kvelden. 

 

Vi ePortrett bilde utendørs av smilende Ordfører Sissel Knutsen Hegdalr glade for å ha Ordfører  i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal (H) med på laget! Hun er opptatt av arbeidsinkludering, og er dermed en selvskreven aktør på Fabelaktig Fredag 31. mai.

 

 

Inkluderingsprosjekt til inspirasjon                                     Innendørs portrett bilde av Daniel Mellegaard Lien i svart hvitt.

Daniel Mellegaard Lien leder inkluderingsprosjektet i Aker Solutions Egersund. Prosjektet er tuftet på et samarbeid med NAV Dalane for å bevisst rekruttere flere som står utenfor arbeidslivet. Daniel har en proaktiv rolle for å finne ulike oppgaver til ulike mennesker, han har tidligere jobbet i NAV og Røde Kors. 

  

Fnisekompaniet bidrar til kveldens underholdning

De to personene i Fnisekompaniet avbildet inne i " verdens minste kommentatorboks" under Energistafetten 2023.

Fnisekompaniet her avbildet under Energistafetten 2023, består av humor-duoen Andreas Lagesen og Pål Schreiner. De har lang fartstid i Stavanger-humoren, den første revyen i 2014 fikk strålende kritikk fra Stavanger Aftenblad. De har en egen podcast “Fnisekompaniet” og deltar også i den helt nye “Sketsjepodden”. Duoen gjør stand-up, sketsjer, musikalske nummer, parodier og absurditeter- og fredag 31. mai står heldigvis Fabelaktig Fredag for tur! Påmelding her.

Vi lener oss på Fabelaktig Fredag konseptet som startet i Larvik, der det har vært en suksess gjennom mange år. I november feirer de 10 års jubileum! Sørlandet ble med i fjor, og 8. mars i år gikk Fabelaktig Fredag igjen av stabelen i Kristiansand.

LES MER OM DE TIDLIGERE ARRANGEMENTENE

 

Arrangører Fabelaktig Fredag Rogaland:

Aks Arbeid AS  Attende  Allservice AS   Avanti Ryfylke AS  Fretex Jobb  Jæren Industripartner AS  Fra offer til kriger  Ranso  Sandnes Pro-Service AS  Ville veier