Daglig samarbeider arrangørene med mange flotte bedrifter og arbeidsgivere som vet hvilken verdi og betydning deres innsats og raushet har for de som står utenfor og har behov for en sjanse. 

Jobben som gjøres for sosialt arbeid og inkludering fortjener å få samme heder og oppmerksomhet, på lik linje som det gjøres i musikk- og sportsbransjen.              - Lise Sand Mellem (iFokus)

hovedinngangen til Bølgen kulturhus er pyntet med ballonger rollup og plakaterFabelaktig Fredag er en slik dag hvor vi ønsker at både jobbsøkere skal få inspirasjon og arbeidsgivere, eller jobbskapere - skal få heder og oppmerksomhet. 

Dette året valgte vi å gjennomføre hele dagen med alle arrangementer på ett og samme sted; Bølgen Kulturhus i Larvik.

Fabelaktig Formiddag

Dame med kort krøllete hår og grønn glitrende genser snakker til salenFørste del av dagen er for jobbsøkere og alle som er i yrkesaktiv alder. Her fylte vi storsalen med ca. 250 personer. På programmet var det både inspirerende foredragsholdere og kulturelle innslag, ledet av konferansierene Janne Dickinson(iFokus AS) og Olav Rønneberg(NAV Larvik).

Tone Berge Hansen

 - avdelingsdirektør NAV Vestfold og Telemark kunne fortelle om arbeidsmarkedet og hvilket behov det er for arbeidskraft. Som kjent er det innenfor sykepleiere og andre helsefag yrker som lider mest av mangel på arbeidskraft, men også bransjenen innenfor varehandel, bygg-og annleggsvirksomhet, industri, reiselivsnæringen og transport.

Vi trenger hverandre og alle som kan og vil - bidra!  - Tone Berge Hansen

Hansen fortalte om hvilke muligheter det er for kompetanseheving i tillegg til tradisjonelt skoleløp og kom med tips på hva man kan gjøre selv. 

Kaja Melsom

Norsk filosof, samfunnsdebattant og forfatter av boken «Den fordømte friheten». Et foredrag med motvekt til  «alt er mulig , følg drømmen, gi blaffen i hva andre mener foredrag». 

Middelaldrende mann i mørk dressjakke holder hendene ut når han snakker til publikumKjetil Kristoffersen

Er en foredragsholder som ofte er på scenen på Fabelaktig Fredag, med sine inspirerende historier og evne til å treffe og motivere publikum. 

"Siste servering"

Duoen bestående av Kjetil Espeseth og Kristian Kaupang fremførte sine låter og leste dikt for forsamlingen. 

En mann spiller på gitar og synger med blårutete skjorte og lue en annen mann står i bakgrunnen og holder en bokMed et variert innhold er ønsket om å inspirere og motivere jobbsøkerne til å tro på at de kan bidra og at veien til målet eller drømmejobben kan bli nådd på ulike måter. Og med det ferskt i minnet var neste steg å besøke bedriftene som stod på stand rett utenfor døren... 

Mulighetenes Marked

- en annerledes jobb- og kompetansemesse.

Her var det samlet en god blanding av bedrifter og kompetansetilbydere, som var klare til å møte jobbsøkere, flere bedrifter med en "jobb i lomma".

Flere fikk jobb på stedet!

Det myldret av liv på Galleriet og Mesaninen på Bølgen kulturhus og i år viderførte vi suksessen fra 2022, hvor de besøkende kunne benytte seg av "Drop-in karriereveiledning". Her var det karriereveiledere fra både iFokus og Fønix, i tillegg til at flere satt seg på liste for å få bli kontaktet for karriereveiledning på et senere tidspunkt. 

Mange mennesker som besøkte stand   Mange mennesker står og snakker sammen foran stand på jobbmesse

Mange mennesker som står på stand og som besøker stand

Kvinne i grønn genser og håret i hestehale holder en kaffekopp og smiler til kamera   Person får prøve seg på en sveisesimualtor

Se flere bilder nederst i artikkelen

Fabelaktig Fredag for næringslivet 

Siste del av dagen er arrangementet for bedrifter og arbeidsgivere - våre jobbskapere. Dette er dagen hvor vi setter ekstra fokus på de som er avgjørende for at arrangørene kan lykkes med sin jobb, de som åpner dørene og gir muligheter til de som trenger det. Her ønsker vi å gi noe tilbake og inspirere til å fortsatt bygge på en holdning om at alle kan bidra og at det funker!

Mann står på scenen og danser. Holder en kaffekopp og løfter hånden i været

Til en fullsatt sal åpnet Men in black trommekorps fra Stavern med et flott show, hvor det deretter gikk over til prisvinner og TikTok danseren Kjetil Krogstad, som var kveldens konferansier. Han loset(eller danset) oss gjennom kvelden på sin spektakulære måte. Næringsminister Jahn Christian Vestre hadde også sendt en hilsen og ønsket oss en fabelaktig kveld. 

Kvinne med langt hår og mørke klær står ved et stårbord og holder et foredragKaja Melsom

Holdt sitt foredrag om "Den fordømte friheten" for andre gang denne dagen. Et foredrag med motvekt til  «alt er mulig , følg drømmen, gi blaffen i hva andre mener foredrag». 

Pär Johansson

En av Sveriges store ildsjeler, som også var på Fabelaktig Fredag i 2016, var tilbake og holdt et sterkt og rørende foredrag. Han fikk formidlet på en god måte at mennesker skal bli sett og verdsatt for den de er. Viktigheten av å skape mangfold og samarbeid mellom ulike grupper og troen på at alle kan utvikle seg om de blir møtt med nok engasjement og oppmuntring. 

Mann står på scenen og snakker bak er det et stort bilde av en person med downn syndrom som er utkkedd som konge

"50 åringen" iFokus

iFokus som er en av arrangørene til Fabelaktig Fredag, feirer dette året at de i 50 år har jobbet for arbeidsinkludering. Og i den forbindelse fikk nyvalgte ordfører Birgitte Gulla Løken og NAV leder Håvard Dahl-Haugan sagt noen ord til daglig leder Kjetil Henrik Kristiansen, Hans-Jørgen Johnsen og nylig avtroppende iVekst leder Anne Andersen. 

Takk til eieren Larvik Komunne, takk til NAV for tilliten, takk til næringslivet for godt samarbeid, takk til nåværende og tidliger ansatte for en strålende innsats. Vi har et tydelig prosjekt som er viktigere enn noen gang - det å være ledende på inkludering. Vi skal fortsette å gjøre drømmer mulig i de neste 50 årene!        - Kjetil Henrik Kristiansen 

Prisutdeling til bedrifter som utmerker seg

Noen av de største øyeblikkene på Fabelaktig Fredag, er prisutdelingene. Mange bedrifter var nominerte av de ansatte hos arrangørene. Her er det fagury og folket som er med på å stemme fram de ulike vinnerne. 

Vinnerne 2023:

Tre personer står foran en stor skjerm med Fabelaktig Fredag logo alle tre holder en pris hver

Unni Wilhelmsen

Etter mange inntrykk fra gode foredragsholdere og at publikum selv hadde blitt utfordret til å danse, var det en flott avslutning på kvelden å få en minikonsert av Unni Wilhelmsen med sine egne sanger.

Stor takk til medarrangørene

Stor takk til UTD Reklame og Skiltservice som har bidratt med alt av markedsmateriell og Bølgen Kulturhus som står for storsalen, Sanden, teknisk og matservering.

NYHET! Hackaton 2023

Kim Hette ved REEN AS tok kontakt med Fabelaktig Fredag komitèen for å høre om de kunne bidra inn på sin måte - og sammen med Get Academy og Podium, resulterte det i en HACKATON. 

To dager før Fabelaktig Fredag møtte 30 personer opp i lokalene til REEN. Her fikk de en oppave, hvor de ved hjelp av koding, skulle skape fremtidens bærekraftige byplan for Larvik. De fikk 48 timer på seg på å vise sine talenter og idéer, hvor vinnerbidraget fikk bli presentert for hele salen. 

Bare prosjektet i seg selv var innovativt og som viser at Fabelaktig Fredag kan utvikle seg til noe mer. 

Har du en idé eller nysgjerrig på om din bransje eller bedrift kan gjøre noe lignende er det bare å ta kontakt med oss. post@fabelaktigfredag.no

bilde av alle logoene til arrangører av fokus, ivekst, sammen for livet, NAV larvik, Fønix og Larvik kommune

Bilder fra Fabelaktig Fredag 

Klikk deg bortover på karusellen